Włosi zdają sobie sprawę z tego, jak jeść. Być może w następstwie tego, że wykorzystane przez nich składniki są rześkie, aromatyczne oraz dobre dla każdego. Tradycyjna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem pożywienia – ogniskuje się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania podkreślają, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować poprawę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi oraz obniżenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest również smaczne oraz oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie wyłącznie smakują niesamowicie, jednak także są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.
włoska restauracja w Krakowie
Spójrz na parę poniższych elementów, jakie stanowią esencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!
Olej z oliwek
Jest to praktycznie niezbędne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w czasie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest sowita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E i inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.
Restaurants in Main Market
Pomidory z puszki
Rześkie pomidory są pierwszorzędne, niemniej jednak te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest bardzo istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, schorzeniami serca i osteoporozą oraz mogą funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą historię wykorzystania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, jaki przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (dzięki czemu krew może przepływać bez ograniczeń), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych oraz hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą wstrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i obniżyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.